top of page

Plannen voor Kerdwin

Soms is het heel duidelijk. Je hebt een plan, start volgens dat plan een bedrijf en zo komt er geld in het laatje. Dat is bij mij, en vele andere ondernemers, net even anders. Ik wist dat ik voor mezelf wilde beginnen, maar hoe en wat wist ik nog niet. Mijn bedrijf krijgt vorm en dat plan krijgt steeds meer stapjes. Maar ondanks dat gaat het niet altijd lekker. Gisteravond laat was bijvoorbeeld niet echt een fijn moment. Dan slaat de paniek toe en ben ik wanhopig aan het zoeken naar een opleiding die mij kan laten bewijzen dat ik 'geld verdien', zodat ik mij weer kan verschuilen achter een papiertje dat iemand anders mij heeft gegeven. Al weet ik dondersgoed dat mijn geluk daar helemaal niet ligt.


Inmiddels ben ik rustig hoor. Mijn vriend heeft mij geknuffeld en verteld dat alles goed komt en een nachtje goed slapen doet ook wonderen. Maar soms is het er gewoon ineens. Paniek, in mijn hele wezen voelen dat ik niet goed genoeg ben om een goedlopend bedrijf te mogen hebben en geen idee wat mijn volgende stap gaat zijn. Dan ben ik in staat mij in te schrijven bij de eerste hbo-opleiding die ik kan vinden om maar dat papiertje te halen, en wil ik mij direct uitschrijven bij de KvK. Zo werkt het alleen niet in het leven.


Zoals ik net al zei, nu ben ik weer rustig en ga ik weer verder met mijn plannen voor Kerdwin. Toekomstplannen, want niets gaat vanzelf of ineens. Er is tijd en doorzettingsvermogen nodig. En die twijfel en dat imposter syndrome zal regelmatig terugkomen, want we kunnen nou eenmaal niet altijd zelfverzekerd zijn. Altijd zonneschijn is ook niet goed. Schaduw is soms ook nodig.


Iets wat op mijn planning staat voor Kerdwin is meer informatieve blogs over selfcare delen. Meer tips, meer trucs, meer handvatten en meer liefde. Tijd dus om mijn onzekerheid aan de kant te zetten en met die blogs aan de slag te gaan. Het gaat namelijk niet vanzelf. Let's go!

27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven