top of page

Jessica Bakhuijs, Spirituele Fotograaf

Misschien heb je het al gezien, maar sinds kort staat er iets in mijn Instagram-bio dat ik nooit had kunnen voorspellen. Spirituele Fotograaf. Klinkt heel leuk, maar wat is het eigenlijk? Waarom heb ik mezelf dat labeltje gegeven en wat maakt mij als spirituele fotograaf nou anders dan een niet-spirituele fotograaf? Dat ga ik je vertellen.


Witchy Vibes en Moody Sferen

Buiten het feit dat een spirituele fotograaf dus zelf spiritueel is, komt dat dus ook terug in de fotoshoots. Dromerige of juist donkere foto's met een spirtuele of witchy vibe. Geweldig! Verder staan de modellen vaak in de natuur, op blote voeten, met kaarten, smudges en edelstenen, zitten tegen bomen of liggen ze in het gras, mediteren of voeren massages uit op een model (in het geval van een zakelijke shoot).


Nu poppen er steeds meer ideeën op. Ode aan de Moeder shoots met moeders die borstvoeding geven en hun littekens en striae gewoon lekker laten zien. Zelfliefdeshoots, waar we eerst een kaartlegging en loslaatritueel doen en daarna pas gaan shooten. En natuurlijk de Selfcareboxen&boek, waar ook activiteiten als energiewerk en de ruimte energetisch reinigen in staan.


Uit de Bezemkast

Sinds ik open ben over mijn spiritual practice, trek ik klanten en cursisten aan die hetzelfde door het leven gaan. Zo mooi! Ik wou dat ik dat eerder had gedaan, open zijn over mijn spiritualiteit, maar blijkbaar was het de tijd gewoon nog niet ofzo. Want dat is ook spiritualiteit. Alles heeft zijn eigen tijd en komt vanzelf als de tijd daar rijp voor is. Soms is dat ontzettend frustrerend, maar ik geloof er sterk in dat als iets er nu niet is maar je het wel graag wil, dit gewoon niet het moment is en er een veel beter moment aan zal komen.


Op naar de toekomst!

Ik heb ontzettend veel zin in de toekomst. Iedere dag leer ik iets nieuws over spiritualiteit, hekserij, druïdisme, mythologieën, chakra's en kaartleggingen. En het is zo fijn om dit na een tijdje in mijn bedrijf te kunnen verwerken! Bij iedere verandering voel ik mij meer mezelf. Want als zzp'er ben jij je business, en jezelf zijn is toch het belangrijkste en leukste dat er is!
135 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven