top of page

3x waarom je beter niet te lang kunt stressen

Oké, laat ik even eerlijk zijn. Er is heel veel aan de hand. Bizarre tijden met zieke mensen, hamsteren, iedereen in paniek en waar je normaal raar werd aangekeken als je geen hand gaf, gooien ze je nu nog net niet op de brandstapel als je dat wel doet. Wat te doen in deze gekke weken? Rustig blijven. No stress, alles komt goed. Sterker nog, als je niet constant in de stress schiet komt het sneller goed. Stress is soms nodig, maar kijk uit dat het geen langdurige state of mind wordt! Dat is niet prettig voor je lichaam, en ik vertel je waarom.


Stress verpest je nachtrust

Een goede nachtrust helpt met opbouwen van een goede weerstand. Dus, als je slecht slaapt is het moeilijk om een goede weerstand op te bouwen. En laat dat nou heel erg belangrijk zijn, zeker nu. Dus let op je voeding, drink genoeg water en gemberthee, beweeg regelmatig en zorg voor een goede nachtrust!


Stress gooit je hele hormoonhuishouding overhoop

Want dat kan er ook nog wel bij. Je voelt je misschien al niet zo joepie de poepie, en als dan je hormonen raar gaan doen is helemaal het eind zoek. Relax, haal diep adem. Het is namelijk niet nodig om het allemaal nog een tikkie erger te maken. De normale hormoonschommelingen zijn echt spannend genoeg.


Stress blokkeert de aanmaak van vitamine D

Lang verhaal kort: Het stresshormoon Cortisol put de deeltjes in je lijf uit die zonlicht omzetten in vitamine D. Vitamine D is nodig voor de opbouw van weerstand en zorgt dat je beter gehumeurd bent (en nog veel meer, maar dit is de korte versie). En als je beter/goed gehumeurd bent, heb je minder stress en dat is goed voor je gezondheid. Zo is het cirkeltje weer rond.


Kleine bonus: Stress is vrij snel zichtbaar, ook in het gezicht

En dat willen we nog wel eens vergeten. Heb jij steeds puistjes terwijl je echt een goede beautyroutine hebt en gezond eet? Kijk dan eens naar hoe je met stress omgaat. Misschien ligt daar het antwoord!


Conclusie: Relax, don't stress. Dat is beter voor je humeur en je gezondheid. Je hebt geen controle over wat er allemaal gaande is, maar wel over je eigen reactie en of je in paniek raakt. Adem in, adem uit. Alles komt goed.


Wat doe jij om stress te verminderen?

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page